Пет ѕвезди за Audi А6 на американскиот NCAP тест

Loading...

Audi А6 има највисоки оценки за својата безбедност
Моделот од луксузната класа, исто така има одлична активната безбедностАмериканската тест програма NCAP го награди Audi А6 ( модел кој има комбинирана потрошувачка l/km 9,8 – 4,4; CO2 емисија 229 – 114 g / km) со максимален рејтинг, пет ѕвезди за неговата безбедност. Резултатите поврзани со заштитата на возрасните патници од фронтален и страничен удар, како и максимална заштита во случај на превртување, го прават Audi А6 еден од најбезбедните автомобили во својата категорија. Дополнување на врвниот резултат од Euro NCAP во 2011 година е максималниот рејтинг од пет ѕвезди за пасивна безбедност од американската национална агенција  за безбедност на автопатите  (NHTSA ). Во 2010 година агенцијата постави повисоки критериуми кај тестирањата при преден и страничен судир, со цел сценаријата при судир да бидат што попрецизни. Оценките од тестирањата кои му беа доделени на Audi А6 за заштита на возачот и совозачот од фронтален и страничен удар му донесоа на автомобилот врвен рејтинг од пет ѕвезди. Патниците на задната клупа во Audi А6 исто така добро се заштитени, затоа моделот доби 5 ѕвезди како резултат на одличната заштита од страничен удар. Американската тест програма NCAP го награди Audi А6 ( модел кој има комбинирана потрошувачка l/km 9,8 – 4,4; CO2 емисија 229 – 114 g / km) со макси

loading...
Loading...