Петковски потврди дека ќе отпочне процес на промена на химната, знамето и грбот

Коалицискиот партнер на Зоран Заев, Тито Петковски од НСДП потврдува дека ќе отпочне процес на промена на химната, знамето и грбот, и дека платформата од Тирана ќе се реализира во фази.Петковски при гостувањето во дебатна емисија на Телевизија 24 запрашан дали нему нема да му пречи да има промена на химната, промена на симболи, на знаме, на државен грб, односно што е се испреговарано, лидерот на НСДП вели дека тоа не било тема која што е услов да се потпишел договорот за коалицирање.
-Прво, тоа не е тема кое што е услов да се потпише договорот за коалицирање. Тоа се прашања за кои ќе се отвори дебата. Експерти, научници политички партии итн. Од земјата од странство ќе седнат ќе дебатират што е она што ги разделува етничките заедници, што е она што може да ги зближи значи го бараме мостот кој што ќе не поврзува, рече Петковски.Петковски при гостувањето во дебатна емисија на Телевизија 24 запрашан дали нему нема да му пречи да има промена на химната, промена на симбол

Пронајдете не на следниве мрежи: