Петрит Сарачини предложен за 5. член во ад хок телото за медиуми од страна на член на СДСМ

Вкупно 9 кандидати се во игра за 5тото отворено место во ад хок телото за мониторинг на медиумите.Станува збор за следните кандидати:
Сефер Тахири
Бесмира Ејупи
Илир Ајдини
Ајат Реџепи
Даут Даути
Фитим Кријезиу
Лулзим Хамиди
Јосиф Џочков
Ова се 8-те лица кои до рокот кој истече вчера на полноќ ги поднеле своите апликации.
Љубомир Костовски кој беше предложен од СДСМ во последен момент како кандидат го предложи Петрит Сарачини. Образложението било дека Сарачини не конкурирал на сајтот, односно не испратил апликација до Агенцијата, туку директно до него.
Сарачини важи како еден од најистакнатите активисти на Сорос и СДСМ кои во континуитет покажуваат невидена пристрасност кон медиумите под контрола на Сорос  и СДСМ.  Одлуката најверојатно ќе биде донесена во среда, пренесе Курир.
За потсетување, Петрит Сатрачини беше предводник заедно со портпаролот на СДСМ, Петре Шилегов, кога беше уништена фасадата на Министерството за надворешни работи.
Во тогашните насилни протести организирани од страна на т.н. Шарена револуција, беа сквернавени и уништени културни знаменитости во главниот град.  Сарачини беше еден од најгласните говорници и поддржувачи на таквото однесување.Станува збор за следните кандидати:
Сефер Тахири

Пронајдете не на следниве мрежи: