Петровски: Изборите нема да бидат фер плеј, бидејќи се соочуваме со луѓе кои со пуч сакаа да ја преземат државата

„Кој и со што влегува во кампања?“ е темата на вечерашната емисија „Аргументи“ со Љубиша Николовски на програмата на ТВ НОВА.Гости се директорот на Државен Архив на РМ д-р Филип Петровски и аналитичарот Рамадан Рамадани.
„Изборите нема да бидат фер плеј, бидејќи се соочуваме со луѓе кои со пуч сакаа да ја преземат државата, кои соработуваат со странски служби, фалсификуваат документи, пукаат на улици. Затоа на 11 декември ВМРО-ДПМНЕ ќе ги казни лажговците со победа“ – вели Петровски.
Петровски го потсети аналитичарот Рамадан Рамадани дека вештачки предизвиканите сценарија за паника помеѓу народот не се успешни, потсетувајќи на пласираните спинови за девалвација на денарот, нестабилни економски столбови и фабриката за афери на Чауш.
Следете ја дебатата на следниот ЛИНКГости се директорот на Државен Архив на РМ д-р Филип Петровски и аналитичарот Рамадан Рамадани.
„Изборите нема да бидат фер плеј, бид

Пронајдете не на следниве мрежи: