Петровски пред ДИК: Нашето трпение е пред крај. Повлечете се и прогласете го победникот!

Loading...

„Во Македонија победи македонскиот народ, тргни се и немој да го провоцираш веќе народот“ – рече Филип Петровски, директор на Државниот архив пред насобраните граѓани кај Државната изборна комисија.Да го поздравам амбасадорот и да му кажам не ги закрвувај односите на двете држави, ти си и онака на заминување, ќе дојде амбасадор кој ќе ја почитува повеќе Македонија, не ни треба нов Таксим и нов Киев.
Во Македонија победи македонскиот народ, тргни се и немој да го провоцираш веќе народот, рече Филип Петровски, директор на Државниот архив пред насобраните граѓани кај Државната изборна комисија.
Тој воедно порача дека нема да заминат од пред ДИК, додека не се потврди победата за ВМРО-ДПМНЕ. 
– Од тука не мрдаме, цел ноќ ќе нè слушате. Нашето трпение е пред крај. Повлечете се и прогласете го победникот, ние нема да се повлечеме,ако треба и шатор ќе подигнеме – рече Петровски.
Да го поздравам амбасадорот и да му кажам не ги закрвувај односите на двете држави, ти си и онака на заминување, ќе дојде амбасадор кој ќе ја почит

loading...