Пишев: Единствен политичар во Македонија или во овој дел на Европа кој е аболициран за криминал е Зоран Заев

Loading...

– Позади мене се наоѓа местото на злосторот. Позади мене е симболот на Струмица кој претставува класична пералница за пари – ја започна денешната прес конференција кандидатот за пратеник на ВМРО-ДПМНЕ Васил Пишев.Интегрален текст од прес конференцијата на Васил Пишев
-За ова злосторство е аболициран Зоран Заев. Злосторството го осетија на своја кожа Струмица и струмичани и буџетот на Република Македонија.
Зоран Заев на своите промотивни видеа се претставува како човек кој доаѓа од чесна фамилија. Го повикувам Зоран Заев да одговори за чесноста на неговата фамилија. Дали татко му на Зоран Заев има судска пресуда за крадење на струја? Дали татко му на Зоран Заев има судска пресуда за затајување на данок? Дали братучед му на Зоран Заев има судска пресуда за затајување на данок?
И на крај, го повикувам Зоран Заев ако е толку чесен како човек и претендира да биде премиер на Република Македоија, да одговори зошто не ја отповика аболицијата пред неколку месеци?
Зоран Заев имаше можност да побара неговата аболиција да се симне, но тој тоа не го направи. Не го направи бидејќи неговиот образ не е чист. Тој направи криминал.
Почитувани граѓани,
Ние можеме да констатираме дека единствен политичар во Македонија или во овој дел на Европа кој е аболициран за криминал е Зоран Заев. Македонија не заслужува да има премиер кој е амнестиран за тежок криминал.Интегрален текст од прес конференцијата на Васил Пишев
-За ова злосторство е аболициран Зоран Заев. Злосторството го осети

loading...