Плата од 500.000 долари? Не благодарам, малку е!

Loading...

Еден програмер на Google одбил годишна плата од 500.000 долари за да помине во друга компанија, бидејќи била премала во однос на 3-те милиони долари годишно што ги заработува на актуелното место.На овој начин Google ја победува трката за талентите во Силициумската долина. Ова го тврди основач на успешна стартап компанија, кој му понудил 500.000 долари годишно на програмер вработен во Google. Тој му се заблагодарил објаснувајќи му дека во Google заработува три милиони долари годишно.
Прочитајте повеќе на GSM.На овој начин Google ја победува трката за талентите во Силициумската долина. Ова го тврди основач на успешна стартап компанија, кој му понудил 500

loading...
Loading...