По 50 години решена мистеријата за звукот од океанот кој ги прогонувал научниците!

Loading...

Мистериозниот звук кој потсетувал на гласни патки со децении ги мачел научниците. Се мислело дека овој звук, кој пртв пат го слушнале патиници на една подморница во почетокот на 60-тите години, го произведува некоја риба или пак доаѓа од други подморници. 
Збунувачко било само што звукот се јавува во правилни растојанија.
Но сега научниците откирја дека тој звук го произведуваат китовите. А за тоа постојат и докази, односно постојат снимки кои го докажуваат тоа. Се мислело дека овој звук, кој пртв пат го слушнале патиници на една подморница во почетокот на 60-тите години, го произведува некоја риба или пак

loading...
Loading...