По САД, Израел се повлекува од УНЕСКО

Loading...

Израел ќе се повлече од членство во УНЕСКО, најави израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху. Премиерот Нетанјаху побара од Министерството за надворешни работи да подготви се што е потребно за државата да се повлече од членството во УНЕСКО, по чекорот што го презеде САД, соопшти Кабинетот на премиерот
Нетанјаху во соопштението го поздравува потегот на САД да се откажат од членството во оваа организација на ОН поради, како што наведува, „антиизраелски“ ставови. Премиерот Нетанјаху побара од Министерството за надворешни работи да подготви се што е потребно за државата да се повлече од членството

loading...