По ураганот Ирма водата за пиење никогаш нема да биде иста

Loading...

Милионските жители на Флорида ги пребројуваат штетите од ураганот Ирма кој минатата недела ја опустоши оваа земја.Додека освен луѓето се опоравуваат од ураганот и животните полека го почнуваат новиот живот по пустошот.
Еден пожарникар деновиве е во центарот на вниманието во Америка бидејќи се обидел да спаси еден елен кој е загрозен вид и истиот е во изумирање. Тој откако го забележал овој елен дека е изнемоштен му дал да испие четири шишиња на вода и откако еленот се опоравил и си заминал тој забележал нешто невообичаено со водата која ја пиел еленот.
Благата вода  имено во налетот на ураганот се помешала со солената вода и солената вода успеала да влезе во системот со кои се снабдува градот со свежа вода.
Пожарникарот вели  дека мило му е што освен на луѓето, тој имал можност да им помага и на животните, но после ова никогаш повеќе водата нема да биде иста.
 Додека освен луѓето се опоравуваат од ураганот и животните полека го почнуваат новиот живот по пустошот.
Еден пожарникар деновиве е во цент

loading...