Победа за Volkswagen во Мексико: Еден – два победа за Ожие и Латвала

Loading...

Сино – бел дуел: победнички Ожие, како лидер на првенство,  ја презема лидерската позиција од ЛатвалаТриумф при екстремни услови Четвртa еден два победа за Volkswagen во историјата WRC
Побрзо и поиздржливо од Спиди  Гонзалес – Volkswagen го прослави својот  исклучителен успех на релито во Мексико. Победниците  Ожие  и Инграсија и двајцата од Франција и второпласираните Латвала и Антила од Финска успеаја при екстремни услови да победат на светскиот рели шампионат (WRC). На патот кон седмата последователна победа за Volkswagen, двајцата лидери во светското првенство обезбедија предност уште на првиот ден, кој беше проследен со низа предизвици но сепак тие ги поставија темелите за уште една голема победа. Вториот ден од релито беше беспрекорен, Ожие и Латвала продолжија да ја зголемуваат предноста. На последниот ден , Ожие и Латвала го контролираа темпото за четвртата еден – два победа со Polo R WRC по 16 натпревари кои беа дел од светскиот рели шампионат . Ако не ја земеме во предвид паузата меѓу сезоните, ова беше седма победа по ред за Volkswagen.
Триумф при екстремни услови Четвртa еден два победа за Volkswagen во историјата WRC
Побрзо и поиздржливо од Спиди  Гонзалес &nda

loading...
Loading...