Почина Џереми Лојд: Коавторот на познатата серија „Ало, ало“

Loading...

Џереми Лојд (84), коавтор на серијата „Ало, ало“ и британски сценарист, почина од пневмонија.- Џереми беше навистина величествен и секогаш подготвен за некоја оригинална идеја, вели во соопштението за смртта неговиот агент.
Во периодот од 1972 до 1985 година, заедно со писателот Дејвид Крофт, тој учествуваше во бројни продукции за британската телевизија, меѓу кои кај гледачите во Велика Британија и низ светот најмногу остана запаметена „Ало, ало“ и главниот јунак, Французинот Рене, во чие провинцско бистро се одвиваат сите настани.
Лојд имаше три брака, меѓу кои кусо време и со британската актерка Џоана Ламли. Во 2012 година, Џереми Лојд беше одликува од британската кралица.- Џереми беше навистина величествен и секогаш подготвен за некоја оригинална идеја, вели во соопштението за смртта неговиот агент.
Во перио

loading...
Loading...