Почина млада српска одбојкарка

Одбојкарскиот свет и јавноста останаа без една млада надеж која не успеа да го покаже до крај својот потенцијал, бидејќи одејќи по тој пат ја пресретна болеста поради која почина.Младата одбојкарка Снежана Јовичиќ почина по долгата и тешка болест на своја 21 годишна возраст. Српската одбојка остана без една своја надеж, за која животниот пат и кариера заврши многу  порано отколку што требаше.
Перспективната одбојкарка на средна блок позиција кариерата ја започна во родниот Сомбор, од каде како јуниорка стигна во редовите на Спартак од Суботица, а последните играчки денови ги помина во Варадин, чиј играч беше се до моментот на својата смрт.
За жал поради болеста, не успеа да го покаже сиот раскош и талент кој го поседува и кој можеше да ја воздигне меѓу ѕвездите на спортот со кој се занимаваше.Младата одбојкарка Снежана Јовичиќ почина по долгата и тешка болест на своја 21 годишна возраст. Српската одбојка остана без една своја надеж, за к

Пронајдете не на следниве мрежи: