Починала од премногу работа- работела по 30 часа!

Млада индонезијка Мита Дуран- 24 години, која работела за една маркетинг- агенција, починала затоа што работела прекувремено. Таа останувала будна благодарение на енергетските пијалоци.Пред смртта на Твитер напишала дека работела 30 саати без престан!
Девојката од Џакарт континуирано работела прекувремено. Недостатокот на сон го надокнадувала со енергетските пијалоци.
Колегите на починатата девојка сметаат дека нивната колешка ја убила комбинацијата од премногу работа и енергетици. Таа редовно останувала да работи прекувремено а останувала и после полноќ. Тоа премногу ја исцрпувало.
Мајката на несреќната девојка кажува дека нејзината ќерка ја убил хроничниот умор предизвикан од прекувремена работа, а за тоа се криви нејзините работодавци.
Маркетинг- агенцијата во која работела ги известила нејзините вработени за смртта на девојката преку Фејсбук. Компанијата им дала слободен ден на вработените, во чест на починатата.
Пред смртта на Твитер напишала дека работела 30 саати без престан!
Девојката од Џакарт континуирано работела прекувремено. Недостатокот на

Пронајдете не на следниве мрежи: