Починати 2900 лица од ебола во Западна Африка

Loading...

Бројот на починатите од Ебола во земјите од Западна Африка достигна 2917.Ситуацијата во Гвинеја, иако се уште е  алармантна се стабилизирала, посочија од  седиште на организацијата во Женева, истакнувајќи дека бројот на заразените не се искачил во последните пет недели.
Трендот на зголемување на заболени продолжува  во Сиера Леоне и Либерија.Смртните случаи во Гвинеја, Сиера Леоне и Либерија до неделата состигна  2909, покажува извештајот.Ситуацијата во Гвинеја, иако се уште е  алармантна се стабилизирала, посочија од  седиште на организацијата во Женева, истакнувајќи дека

loading...
Loading...