Почна ли процесот на албанизирање: Револтирани граѓани откако во МВР им биле нудени двојазични возачки дозволи!

Loading...

Граѓаните на шалтерите на МВР биле непријатно изненадени откако службеничка им нудела двојазични возачки дозволи, оправдувајќи дека им снемало од МакедонскитеПочнаа ли ДУИ и СДСМ отсега да ја албанизираат Македонија, спроведувајќи си експериметни преку министерот на ДУИ кој во моментот се наоѓа на чело на полицијата?
– Денес на шалтерот на МВР, во центарот на Скопје во АМСМ, не се издаваа македонски сообраќајни возачки дозволи, демек им снемало и службеничката ни нудеше двојазични на албански и македонски…човекот пред мене изнервиран рече дека ќе ги тужел…потоа ни дадоа број и ни рекоа да прашаме до петок дали ќе има македонски возачки дозволи…Дали не продаваат за 30-тина сребреници на паднатиот нашите „слепи водачи“… – пишува револтиран граѓанин кој денес практично бил соочен со погубната политика на СДСМ.
 Почнаа ли ДУИ и СДСМ отсега да ја албанизираат Македонија, спроведувајќи си експериметни преку министерот на ДУИ кој во моментот се наоѓа на чело н

loading...
Loading...