Подмирувале долгови со бубрег,10 години затвор!

Loading...

Немале средства да ги подмират долговите, немало од што да живеат повеќе, па се одлучиле на очаен чекор, да ги продадат своите бубрези.Немале средства да ги помират долговите, немало од што да живеат повеќе, па се одлучиле на очаен чекор, да ги продадат своите бубрези. Белграѓани А.К(39)  и Г.С.(38), се уапсени вчера, бидејќи објавиле на интернет за нивната понуда: Г.С. за својот бубрег барал 150.000 евра, додека А.К. 60.000 евра.
И тие и нивните најблиски знаеле дека ова што го прават е кривично дело, но се изјасниле дека немале друг излез. Им се заканува затвор од десет години.
Г.С. добил неколку понуди од странство за цената која ја објавил. Со еден човек договорил трансплантација, одредено е место, датум и лекар во странство. Тој во последен момент помислил дека ќе биде преварен, па се откажал. – Изјавиле од „Блиц“, кажа извор од белградската полиција и како што налага законот за ова кривично дело се укажува казна од две до десет години затвор.
Случајот на осомничениот А.К.  е различен. Тој потражил 60.000 евра, али ниеден купувач не се јавил, па стапил во контакт со неколку медицински установи, каде пробал да направи договор. Биле откриени од управата за странци – Одделението за илегална миграција и трговија со луѓе ПУ Белград, кои ги откриле и купувачите и лекарите кои имале намери за учество во ова кривично дело.Немале средства да ги помират долговите, немало од што да живеат повеќе, па се одлучиле на очаен чекор, да ги продадат своите бубрези. Белграѓани А

loading...
Loading...