Поетска книга од унгарскиот поет Ласло Л. Шимон

Во мултимедијалниот културен центар „Матица екслузив“ од Скопје, на четврти ноември 2015 година во 17 часот ќе се одржи промоција на поетската книга „Едностојно треперејќи“ од познатиот унгарски поет Ласло Л. Шимон, во препев на македонски јазик на Паскал Гилевски.За изданието ќе зборуваат писателот Раде Силјан и Јожеф Бенце, амбасадор на Република Унгарија во Република Македонија, а стихови ќе интерпретира Антонио Павловски.
Локација: Мултимедијален културен центар „Матица ексклузив“ – Парк на книгите
Датум: 04.11.2015 (среда)
Време: 17:00 часотЗа изданието ќе зборуваат писателот Раде Силјан и Јожеф Бенце, амбасадор на Република Унгарија во Република Македонија, а стихови ќе интерпретира А

Пронајдете не на следниве мрежи: