Погледнете што ужива да јаде Ристо од Струмица!

Струмичанецот Ристо Бјадов е можеби еден од ретките Македонци кои драстично експериментираат во кујната.Сите ние сакаме ајвар, зелник, овошје од земјава, но Ристо најмногу сака змии.
Ги подготвува на различни начини.
-Змиите се деликатес во многу земји ама нашиот народ се уште не знае за тоа доволно, како се фаќаат и како се подготвуваат, а начинот ем ногу едноставен. Сите змии кои постојат на нашето поднебје може да се консумираат, изјави Ристо Бјадов за порталот СтрумицаДенес.
Змиите се специјалитет во Кина, а се јадат и во многу елитни ресторани ширум светот.Сите ние сакаме ајвар, зелник, овошје од земјава, но Ристо најмногу сака змии.
Ги подготвува на различни начини.
-Змиите се де

Пронајдете не на следниве мрежи: