Погледнете:Со земја срамнет 116 метри висок солитер во Франкфурт!

Loading...

Денес  во германската финансиска престолнина во Франкфурт со помош на голема експлозија е срамнет со земја еден 116 метри висок солитер, чие рушење го гледале дури 30.000 луѓе.Таа зграда била седиште на еден Универзитет и е изградена во 1972 година. Истата утрово билауништена со помош на 950 килограми експлозив, пренесува агенцијата АП.

Универзитетот лани бил преселен во новиот комплекс. Облакодерот најпрвин требало да биде срушен постепено, но властите одлучиле да го разнесат со експлозив, бидејќи жителите од околните згради се бунеле дека работата со рушењето е прегласна и дека предолго трае.
Пред акцијата на рушење, околу облакодерите е изграден простор од 250 метри, а затворени се и некои околни улици. На тоа место ќе бидат изградени нови згради!
 Таа зграда била седиште на еден Универзитет и е изградена во 1972 година. Истата утрово билауништена со помош на 950 килограми експлозив, пренесува

loading...
Loading...