Полицијата добива GPS куршуми

Loading...

Конечно нашите полицајци ќе добијар појачувања како од Џејмс Бонд филм! Станува збор за специјална пушка која ќе биде вградена во нивните коли и ќе пука куршуми со GPS тракер…Не се зезаме кога викаме дека ова е како од Џејмс Бонд филм! Пушката е наречена StarChase, каде што се ставаат еден или два куршуми со специјална обвивка, а целта е да се залепат на браникот на криминалците.
Пушката се вградува во колата, на предниот браник, а идејата е да се истрела куршумот во колата на криминалците и потоа да се следат на еден поинаков начин. Предноста на овој систем е што е вграден во предниот браник, а се пука со допир на копче, со што полицајците полесно и поефективно може да ја вршат својата работа.
Повеќе на: GSM.mkНе се зезаме кога викаме дека ова е како од Џејмс Бонд филм! Пушката е наречена StarChase, каде што се ставаат еден ил

loading...
Loading...