ПОЛИЦИЈАТА ЈА УАПСИ „ДЕВОЈКАТА ВО БЕЛО“ ШТО СЕЕШЕ СТРАВ: Еве кој стои зад тоа!

Веќе извесно време се зборуваше дека по Грачаница кај Тузла, во раните часови се шета девојка во бел фустан. Досега, сите мислеле дека станува збор за шега.Некои раскажувале и најразлични приказни – како онаа дека станува збор за девојка која загинала и сега не може да го најде својот мир.
По пишувањата на медиумите за девојка во бел фустан, полицијата во Грачаница врз основа на собрани информации, докази и факти, уапсила тројца малолетници кои со денови, облечени во бели фустани сошиени од чаршави и маскирани со долги црни перики, сееле страв во околината.
Им се појавувале на луѓето по дворовите во раните утрински часови. Ги криеле лицата, а кога биле забележувани, за час би се губеле.
Исплашените граѓани веќе со првите знаци на мракот го затворале куќите, а преплашените деца барале заштита.
На полицијата ѝ беше потребно време да дојде до оние коишто дале изјава дека го правеле сето ова за да бидат фотографирани и да ги објавуваат фотографиите на Фејсбук.Некои раскажувале и најразлични приказни – како онаа дека станува збор за девојка која загинала и сега не може да го најде својот мир.

Пронајдете не на следниве мрежи: