Полицијата во Исланд за прв пат во историјата застрела човек

Во Исланд се случи нешто што досега не се случило. Полицијата  за првпат во историјата беше принудена да пука во човек кој подоцна починал.- Случајот е без преседан во Исланд, изјави Харалдур Јохансен, директор на националната полиција.
Исланд има население од 322 илјади луѓе. Нивото на криминал е најниско во светот и полицајците ретко носат оружје.
Убиениот маж имал 60 години. Почнал без причина да пука кон луѓе од ловечка пушка утрово од својот стан во Рејкјавик каде живеел сам. Полицијата сакала да разговара со бесниот маж но не успеала во тоа и била принудена да пука во него.- Случајот е без преседан во Исланд, изјави Харалдур Јохансен, директор на националната полиција.
Исланд има население од 322 илјади луѓе.

Пронајдете не на следниве мрежи: