Половина час по посетата на Груевски, веќе се исполнува ветувањето кон граѓаните на Бутел

Само половина час откако лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски ги посети граѓаните на општина Бутел, се исполнува ветувањето кое тој им го даде.Имено, изминативе два дена тие успеале во најголем дел да ги отстранат водата и калта донесени од невремето, а сега како најголем проблем го истакнуваат стравот од зарази и затоа побараа дезинфекција на домовите.
Груевски веднаш го контактрираше министерот за здравство Никола Тодоров, кој пак рече дека уште утре ќе биде исполнето ова барање на жителите на Бутел.
Само половина час откако Груевски го напушти Бутел за да посети други населени места, екипа од Завод за дезинсекција, дезинфекција и деретизација излезе во пресрет и уште од вечерва екипите се на терен.
Тие направија увид и проценки  во состојбата и уште утре почнуваат со работа.
Имено, изминативе два дена тие успеале во најголем дел да ги отстранат водата и калта донесени од невремето, а сега како најголем проблем го истакн

Пронајдете не на следниве мрежи: