Помислиле дека куќата им е уништена од пожар, но телефонски повик им ги сменил животите!

Loading...

Ова се случи за време на пожарите кои беснееја во Тенеси, во кои биле убиени најмалку 4 лица, а повеќе од 2.400 згради се оштетени или уништени.За Ејми и Даг Вилијамс, нивниот двокатен дом е во семејна сопственост веќе три генерации.
Кога Ејми гледала фотографии на социјалните медиуми кои ја покажувале штетата од која е речиси уништен целиот град, веднаш си помислила дека нивната куќа изгорела.
Додека престојувале во родниот град Бристол, само на 185 километри северозападно од катастрофата, тие ја споделиле својата приказна во локалните вести. Одеднаш добиле повик. Волонтерот пожарникар Џери Редмонд го препознал нивниот дом. Сакал да помогне и да им каже дека тој е еден од ретките кои сѐ уште не се изгорени.
За нивна радост, Џери им испратил фотографии, од кои се гледа дека куќата им е речиси целосно без оштетување.За Ејми и Даг Вилијамс, нивниот двокатен дом е во семејна сопственост веќе три генерации.
Кога Ејми гледала фотографии на социјалните медиу

loading...