Популарен музичар ја шокираше јавноста: „Ја немам измиено косата 10 години!“

Loading...

Басистот на англискиот рок бенд „The Blur“, Алекс Џејмс, призна дека издржал цела деценија без да ја измие косата.Овој 47-годишен рокер, кој инаку произведува и сирење на фарма во Котсволдс, изјави дека за оваа Ноќ на вештерките морал да ја измие косата бидејќи ќерките го испрскале со спреј за коса заради маската.
„Мојата коса не е нешто со кое што се оптоварував или за кое што размислував. Пред неколку дена им дозволив на ќерките да ме маскираат за Ноќта на вештерките, па тие употребија сив спреј за да ми ја испрскаат косата. Пред ова, ја немав измиено десет години“, признава славниот музичар.

Некои лекари тврдат дека ја правите вистинската работа доколку не ја миете косата. Имено, хемикалиите заради кои се прави пената, ја сушат кожата на главата и ги отстрануваат природните масла што се корисни за здрав раст на косата. Што мислите, на колку време треба да се мие косата?Овој 47-годишен рокер, кој инаку произведува и сирење на фарма во Котсволдс, изјави дека за оваа Ноќ на вештерките морал да ја измие косата бидејќи

loading...