Популарноста на Android поголема во посиромашните квартови

Loading...

Оваа анализа демонстрира користење на iPhone vs Android во големите урбани центри ширум светот. Интересно е дека може да се забележи класна, економска, па дури и расна и географска поделба меѓу тоа кои корисници ги користат едните а кои другите.Интересна анализа на над 3 милијарди твитови, демонстрира користење на iPhone vs. Андроид во големите урбани центри во светот. Интересно е дека може да се забележи класна, економска, па дури и расна и географска поделба меѓу тоа кои корисници ги користат едните а кои другите.
Во големите центри како Чикаго и Њу Јорк на пример, може да се забележи дека iPhone корисниците се концентрирани во побогатите бизнис квартови, додека Андроид корисниците се концентрирани во провинциите и надвор од градските јадра.
На долната слика можете да го видите погледот на Чикаго, каде што во црвено се твитовите направени од iPhone во градското јадро т.е. бизнис центарот, а во зелено надвор од центарот на градот од Андроид.
Повеќе на: GSM.mkИнтересна анализа на над 3 милијарди твитови, демонстрира користење на iPhone vs. Андроид во големите урбани центри во

loading...
Loading...