Порталите на албански веќе објавуваат ресори кои СДСМ му ги отстапува на ДУИ

Loading...

Порталите на албански јазик веќе објавуваат ресори кои СДСМ ги отстапува на ДУИ. Албанскиот портал Журнал ја дознава листата на понудата на лидерот на СДСМ, Зоран Заев за Али Ахмети во врска со поделбата на фунциите.Претседател на парламент
Заменик премиер за имплементација на охридскиот договор
Заменик премиер за евроинтеграции
Министер за правда
Министер за Надворешни работи
Министер за здравство Министер за образование и наука
Министер за труд и социјална политика
Министер за економија
Управа за јавна безбедност ( во рамките на МВР)
Управа на царини или на УЈППретседател на парламент
Заменик премиер за имплементација на охридскиот договор
Заменик премиер за евроинтеграции
Министер

loading...