Посета на фирми на кандидатите за пратеници Ванковер Манчев и Васил Пишев и промоција на мерките и проектите во новата изборна програма на ВМРО-ДПМНЕ

Loading...

Денеска пратениците Ванковер Манчев и Васил Пишев продолжија со посета на фирмите и промовирање на новата изборна програма на ВМРО-ДПМНЕ и конкретно мерките кои се предвидени за помош на малите и средни претпријатија.- Во делот на помошта ги посочивме мерките кои се од големо значење за самите фирми, како на пример намалување на цената за приватизација на градежно изградено земјиште со намена за стопански и производствени објекти и оданочувањето со 0% данок на реинвестирана добивка – изјави кандидатот за пратеник Ванковер Манчев.
Васил Пишев надополни дека многу е важна и мерката за пристапните поволни кредите, која посебно ја презентираме на стопанските субјекти.
Се работи за голем сет на мерки кои дирекно ќе им помогнат на малите, средните компании и бенефитот од мерките ќе биде солидна основа за нивен понатамошен развој и проширување на бизнисот.- Во делот на помошта ги посочивме мерките кои се од големо значење за самите фирми, како на пример намалување на цената за приватизација на градеж

loading...