После заканите од нејзиниот роднина дека ќе ги покаже нејзините снимки од минатото, Сека се одлучи на ова…

Loading...

Последниве неколку месеци Сека Алексеќ благодарение на приказната од нејзините роднини од Сараево, многу повеќе се појавуваше во медиумите отколку претходно. Но, не ја споменуваа по добро. Како што веќе се пишуваше, српската пејачка ја обвини нејзиниот роднина Зулфо Рамиќ, од Сараево, дека не сакала да му помогне на тогаш тешко болниот а сега веќе починатиот вујко Ибри Рамиќ.Таа ги демантираше тие приказни велејќи дека ја барале само за да извлечат пари од неа. Но откако починал нејзиниот вујко, Зулфо повторно и се наврте на Сека. Тврди дека Сека имала желба да дојде на погребот, но дека нејзиниот роднина од Сараево и рекол дека тоа не е добра идеја, па нејзината мајка дошла на последното испраќање на Ибро Рамиќ и веднаш барала дел од наследството. 
После овие приказни, и приказните на Зулфо дека пејачката е ромка и се срами од своето потекло, пејачката паднала во тешка депресија. Ги спакувала своите куфери, и како што пишуваат српските медиуми, заминала во манастирот Вировитица кој се наоѓа во близина на Петровац. Потоа Зулфо и се закани дека ќе ги објави снимките од почетоците на нејзината кариера. 

 
 Во својот најнов блог, открила дека таму се моли за Зулфо, но не само за него, туку и за новинарите кои, според нејзините зборови, го нападнале нејзиното семејство. 
Но, Сека Алексиќ не е достапна за новинарите. По неколку неуспешни обиди да се дојде во контакт со пејачката, почнаа да се шират гласини дека пред неколку дена таа повторно го променила мобилниот број. 
Се зборува дека во наредниот период  Сека повеќе време ќе поминува во манастир, и дека ќе има помалку настапи. За тоа време ќе се полни со позитивна енергија која и е многу потребна, како во приватниот така и во јавниот живот, бидејќи наскоро би требало да го објави својот нов албум. Тврди дека Сека имала желба да дојде на погребот, но дека нејзиниот роднина од Сараево и рекол дека тоа не е добра идеја, па нејзината мајка дошла

loading...
Loading...