Постои злобен двојник на Сонцето, кој предизвикува масовно изумирање

Loading...

Се повеќе докази дека сонцето има свој двојник. Тоа е всушност ѕвездено “Џуџе”, двојник кој кружи низ орбитата на одалеченост од 1.5 светлосни години од Сонцето и се нарекува Немезис.Се повеќе докази дека сонцето има свој двојник. Тоа е всушност ѕвездено “Џуџе”, двојник кој кружи низ орбитата на одалеченост од 1.5 светлосни години од Сонцето и се нарекува Немезис.
А кога еднаш во 27 милиони години ќе ни се приближи, предизвикува вистинска катастрофа на Земјата, како и масовно изумирање.
Палеонтолозите од Чикаго, Давид Рауп и Џек Сепкоски објавија проект кој докажува дека организмите на Земјата масовно изумираат на секои 27 милиони години.
До овој заклучок тие дојдоа на основа на анализите од фосилите на морските организми.
Делот што може да не замисли и загрижи е тоа дека Немзис не свети и дека може да се пронајде само со помош на инфрацрвени сензори. А тоа значи дека не знаеме каде се наоѓа во овој момент.
Извор: Think.mkСе повеќе докази дека сонцето има свој двојник. Тоа е всушност ѕвездено “Џуџе”, двојник кој кружи низ орби

loading...
Loading...