ПОТРЕСНА ПРИКАЗНА: Мајката на познат фудбалер открива ГОЛЕМА ТАЈНА за нејзиниот син…

Многумина не ја знаат вистинската приказна на еден од најдобрите играчи на Бразил-Тиаго Силва, која сега е прикажана во мини документарец и ги изненади сите кои го гледале.Всушност Силва, за малку немало да се роди, а уште помалку да игра фудбал. Неговата мајка била убедувана да не го роди, бидејќи немале доволно финансии за да нахранат уште една уста. Таа како што објаснува во документарецот се чувствувала ужасно од помислата да абортира, а сепак тоа стоело како опција.
Нејзиниот татко, односно дедото на Тијаго ја убедил да не абортира.
-Татко ми не ми дозволи на го направам тој грев, сведочи Ангела.

Иако израснал во сиромаштија, на работ на преживувањето, семејството било тоа кое го поддржувало да го оствари неговиот сон.
Денес Тијаго живее живот каков што многумина би посакале, а сепак како што пренесуваат нивните семејни пријатели, тие останале скромни.
Приказната за Тијаго, е еден добар пример на храброст и посветеност, ни укажува на тоа дека никогаш не треба да се предадеме, треба да се бориме и да останеме истрајни.Всушност Силва, за малку немало да се роди, а уште помалку да игра фудбал. Неговата мајка била убедувана да не го роди, бидејќи немале доволно фина

Пронајдете не на следниве мрежи: