Поучна приказна: Бил Гејтс во ресторан…

Loading...

После оброкот Бил и дал 5$ бакшиш на келнерката. Таа направила чуден израз на лицето откако го добила бакшишот. Гејтс го приметил тоа и ја прашал. Што се случи? Келненката му одговорила: „Јас сум само изненадена бидејќи на истата маса вашиот син даде бакшиш од 500$ а вие што сте негов татко, најбогатиот човек на светот ми дадовте само 5?
Гејтс се насмеал и и возвратил со убави зборови:
Тој е син на најбогатиот човек на светот, но јас сум син на работник кој сечел дрва!
Ова е важна поука за сите „Никогаш не го заборавајте своето минато. Тоа ви е најдобар учител“!Келненката му одговорила: „Јас сум само изненадена бидејќи на истата маса вашиот син даде бакшиш од 500$ а вие што сте негов татко, најбогати

loading...
Loading...