Повик до стружани – сами нека веат македонски знамиња за 11-ти октомври

Loading...

Во пресрет на Националниот празник 11. Октомври, невладината организација „Каприкорн“ од Струга ги повикува стружани самоиницијативно да постават македонски знамиња на балконите од своите станови и куќи или пак да се обратат до нив како невладина организација за да добијат македонско знаме доколку немаат.Со иницијативата, како што велат, сакаале да му покажат црвен картон на градонаначлникот на Струга Зијадин Села, бидејќи во изминатиот период за време на државни празници во Струга да не биле поставувани државни знамиња или пак тие да бидат поставени во мал број.
„Ова ќе биде црвен аларм да ја потсетиме локалната власт на должностите кои произлегуваат од законот….
Остатокот од изјавата прочитајте ја на mkd-news.comСо иницијативата, како што велат, сакаале да му покажат црвен картон на градонаначлникот на Струга Зијадин Села, бидејќи во изминатиот период за вр

loading...
Loading...