Прашање од пранешниот потпретседател на СДСМ: Зошто Шеќеринска не се кандидира за претседател?

Loading...

Поранешниот потпретседател на опозиционата СДСМ отвори дебата на неговиот фејсбук профил поставувајќи прашање „зошто Радмила Шекеринска не се нафати да биде кандидат на опозицијата за претстојните претседателски избори?“Прашањето на Јовановски збуни многу поддржувачи на опозицијата, а тој не се впушти во дополнително објаснување на неговиот недоволно јасен статус. Дел од нив го оценија како добро и правилно прашањето, други пак сметаат дека Јовановски е циничен и несериозен.
Јовановски се повлече од партијта само ден по изборот на новото партиско раководство и новиот лидер Зоран Заев. Во таа прилика, Јовановски изјави:

„Јас во мојот живот никогаш не сум калкулирал, туку сум се однесувал чесно и достоинствено. Така влегов во оваа приказна, така и излегувам. Ќе продолжам и понатаму да се борам за вредностите во кои силно верувам, но отсега тоа ќе го правам на лично, индивидуално ниво. Од денес се враќам во полн капацитет на мојот професионален ангажман“.Прашањето на Јовановски збуни многу поддржувачи на опозицијата, а тој не се впушти во дополнително објаснување на неговиот недоволно јасен статус.

loading...
Loading...