Пратеничката Ивана Туфегџиќ од СДСМ : Хомосексуалците треба да посвојуваат мали деца во Македонија и да стапуваат во хомосексуални бракови

Пратеничката Ивана Туфегџиќ која е дел од владејачкото мнозинство и стана пратеник како кандидат на СДСМ во вчерашното гостување на Топ Тема на Телма телевизија, изјави дека хомосексуалците треба да склучуваат бракови и да посвојуваат деца.Имено, на прашање на дали треба да има истополови бракови во Република Македонија, таа изјави дека смета треба да има хомосексуални бракови.

Исто така, на прашањето дали смета дека хомосексуалните двојки треба да посвојуваат деца, пратеничката Ивана Туфегџиќ од СДСМ истакна дека гледа позитивно на сите прашања кои што се отворени за ЛГБТ заедницата, согласувајќи се дека хомосексуалците треба да посвојуваат мали деца.Имено, на прашање на дали треба да има истополови бракови во Република Македонија, таа изјави дека смета треба да има хомосексуални бракови.

Пронајдете не на следниве мрежи: