Пречи бракот помеѓу маж и жена. И пречи верската христијанска традиција

Ќе се повлекува учебникот за четврто одделение, каде децата носат фотографија од свадбата на родителите и одговараат дали се венчани во цркваМинистерката за образование Рената Дескоска денеска ќе го повлече учебникот за четврто одделение по предметот општество, каде децата треба да донесат фотографија од свадбата на нивните родители и да одговорат дали се венчани во црква, откако народниот правобранител утврди дека постои дискриминација врз основа на брачен и семеен статус и религија во областа на образованието.
Комисијата донела  предлог за повлекување на учебникот, а се очекува министерката денеска да  го потпише решението за спорниот учебник.Министерката за образование Рената Дескоска денеска ќе го повлече учебникот за четврто одделение по предметот општество, каде децата треб

Пронајдете не на следниве мрежи: