Пред 25 години народот сакаше да биде свој на своето и изгласа независност

Loading...

Пред 25 години народот сакаше да биде свој на своето, вели поранешниот пратеник Александар Флоровски кој вчера гостуваше во „Отвореното студио“ на ТВ Нова.-Пред 25 години народот сакаше да биде свој на своето. Ние ја добивме нашата независност, а ја посакувавме бидејќи не сакавме некои поголеми центри да одлучуваат за Македонија и Македонците, но и на другите малцинства кои живеат во оваа земја, вели Флоровски.
Во „Отворено студио“ на тема „Во пресрет на денот на независноста“ гости беа и поранешните пратеници Александар Флоровски и Мухамед Халили.-Пред 25 години народот сакаше да биде свој на своето. Ние ја добивме нашата независност, а ја посакувавме бидејќи не сакавме некои поголеми центри

loading...