Преговараме со повеќе компании кои се заинтересирани и сакаат да инвестираат во Македонија

Loading...

Преговараме со повеќе компании кои се заинтересирани и сакаат да инвестираат во Македонија, вели директорот на Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони, Виктор Мизо, кој гостува во „Отвореното студио“ на ТВ Нова.-Компаниите кои веќе се инвеститори ни помагаат да ги привлечеме или „нападнеме“ оние кои сакаат да инвестираат. Во моментот преговараме со повеќе компании, поголем број се дел од автомобилската индустрија, вели Мизо.
Тој додава дека веќе имаме покриеност со извозот и увозот околу 70 проценти, што е значајно за една мала земја.
-Тоа е зголемување за околу 10 проценти. Многу е тешко да се направи 100 процентна покрисеност, но многу напредуваме, вели Мизо.-Компаниите кои веќе се инвеститори ни помагаат да ги привлечеме или „нападнеме“ оние кои сакаат да инвестираат. Во моментот преговарам

loading...