Преку „Youtube“ дознал како се мести натпревар

Верувале или не, либански судија, кој е затворен поради лажирање на натпревари, изјави дека бизнисмен од Сингапур преку „Youtube“ му пратил упатства како да намести натпревар.
Судијата Али Сабаг на првиот ден од судењето изјави дека бизнисменот Ерик Динг на меил му испратил 30 линкови од „Youtube“, а токму од овие снимки тој можел да научи како да донесе погрешни одлуки.
„Видео снимките покажаа неколку ситуации во кои судиите донесувале погрешни одлуки“ вели Сабаг.
„Никој нема да те сопре, никој ништо нема да ти каже. Кога е биде корнер, свири пенал и образложи дека имало гурање меѓу играчите“ му велел Диг.
Динг се соочува со максимална казна од 80 000 долари и казна затвор од 5 години.Верувале или не, либански судија, кој е затворен поради лажирање на натпревари, изјави дека бизнисмен од Сингапур прек

Пронајдете не на следниве мрежи: