Приправник умрел после три дена непрекината работа

Морис Ерхард 21-годишен приправник во инвестицискиот одел на „Bank of America Merrill Lynch“, умрел од замор по 72 часовна нерпекината работа.Откако работел 72 часа без прекин, 21-годишниот приправник, претрпел епилептичен напад и умрел под туш.
Морис Ерхард, германски студент , дошол на студенстска размена и работел како приправинк во Лондон. Умрел седум дена пред истекувањето на летното приправништво. Несреќниот Ерхан три дена се враќал во 6 наутро од работа. Некој од неговите пријатели рекле дека веројатно умрел од исцрпеност.
Приправничката работа во банките во Лондон е навистина напорна, затоа што студентите остануваат да работат по цела ноќ со надеж дека на крај ќе им биде понудено работно место. Тие работат најмалку по 14 часа дневно. Приправниците во банките се платени по 3.500 евра месечно, но работат колку и да се бара од нив, па често се случува да се враќаат во 7 часот наутро, да се истушираат и да се вратат пак на работа.Откако работел 72 часа без прекин, 21-годишниот приправник, претрпел епилептичен напад и умрел под туш.

Пронајдете не на следниве мрежи: