Притиснете ја оваа точка на раката и спречете го гадењето

Loading...

Бидејќи не можеме да бираме кога ни станува мачно и ни се гади, не е лошо да знаеме како се избориме со таа ситуација.Било да сте мамурни, лошо поднесувате возење на подолги релации или пак сте изеле нешто тешко, ова е најбрзиот и најприродниот начин да го спречите повраќањето и веднаш да се чувствувате подобро.
Станува збор за акупресура, а тоа што треба да го направите е на внатрешниот дел од подлактицата, веднаш над дланката, да ја притиснете точката со чија симулација се неутрализира нагонот за повраќање.
Точката се нарекува P6, а истата најлесно ќе ја пронајдете доколку го погледнете видеото. Со притисок врз неа со помош на палецот или прстите, се пренесува сигнал во мозокот, по што телото почнува да лачи серотонин, допамин и ендорфин.
Овие хормони ќе ја променат хемијата во вашиот организам и повеќе нема да ви биде мака, ниту ќе ви се повраќа. Со лесно масирање на точката P6 ќе ви олесни многу брзо.
 
Било да сте мамурни, лошо поднесувате возење на подолги релации или пак сте изеле нешто тешко, ова е најбрзиот и најприродниот начин да го сп

loading...