Проекти за подобрување на квалитетот на воздухот

Резултати од  твининг проектот „Понатамошно зајакнување на капацитетите за ефективна имплементација на европското законодавство во областа на квалитетот на воздухот“ ќе бидат презентирани денеска.На настанот се најавени обраќања на министерот за животна средина и просторно планирање Башким Амети, евроамбасадорот Самуел Жбогар и претставник од Министерството за надворешни работи на Финска, аташе Анти-Веико Каутонен.
Проектот се спроведуваше од мај 2015  година.
Со мерките кои вчера МЖСПП и ги предложи на Владата за намалување на загадувањето се предлага воведување сообраќаен режим пар-непар, односно предлог за измена на законот за безбедност на сообраќајот на патиштата и Владата да ги задолжи сите државни и јавни институции. Им препорача на локалните самоуправи за 50 отсто да го намалат користењето на службените возила.На настанот се најавени обраќања на министерот за животна средина и просторно планирање Башким Амети, евроамбасадорот Самуел Жбогар и претстав

Пронајдете не на следниве мрежи: