Производството на Galaxy Note 3 чини 232 долари

Loading...

Само бидејќи Galaxy Note 3 е голем, не значи дека Samsung не го искористил местото до најмалата површина. По расклопување на популарниот phablet (phone + tablet), се проценува дека Samsung троши околу 240 долари за сите компоненти…Листата на компоненти и цени е направена од Tech Insights, а најскапиот дел е самиот екран, кој чини 61 долар. Ова не е премногу кога ќе размислиме дека станува збор за 5,7 инчен Super AMOLED екран со резолуција од 1920 x 1080 пиксели. Сепак, екранот завзема околу 25% од вкупните трошоци на телефонот.
Компанијата исто така не штедела на процесорот. Станува збор за quad-core Snapdragon 800 процесор, кој е всушност најмоќниот на пазарот. Секоја единица чини 49,50 долари, правејќи го вториот најскап компонент во телефонот.
Повеќе на GSM.MKЛистата на компоненти и цени е направена од Tech Insights, а најскапиот дел е самиот екран, кој чини 61 долар. Ова не е премногу кога ќе размислиме

loading...
Loading...