Промена во Русија: Медведев вовлел вечно лето, а Путин сега воведува вечна зима!

Сегашниот председател на Русија одлучил да ја промени одлуката на неговиот претходник Димитриј Медведев.Владимир Путин потпишал закон со кој зеамјата се става под трајно зимско сметање на времето. Објавено е дека префрлувањето од зимското во летното сметање на времето, и обратно, повеќе нема да се практикува.
„Зимата“ на Путин ја менува одлуката на поранешниот птетседател Димитриј Медведев од 2011 година со која Русија била постојано во „летно време“, односно GMT +4.
Од 26 октомври времето во Москва ќе биде трајно GMT+3Владимир Путин потпишал закон со кој зеамјата се става под трајно зимско сметање на времето. Објавено е дека префрлувањето од зимското во летното с

Пронајдете не на следниве мрежи: