Пронајден исчезнатиот планинар во кавадаречко

По дводневна интензивна потрага, попладнево е пронајден исчезнатиот планинар во кавадаречко кој вчера се одделил од четворицата други планинари со кои заедно се изгубиле во близина на врвот Орле на планината Вишешница. Планинарот по тридневен престој во планината, вчера тргнал да го најде патот за назад, по што му се изгубила трагата. Четворицата планинари тогаш побарале помош и беа извлечени со хеликоптер вчера попладне.Планинарот по тридневен престој во планината, вчера тргнал да го најде патот за назад, по што му се изгубила трагата. Четворицата планинари тогаш п

Пронајдете не на следниве мрежи: