„Пронајдени биолошки докази за постоење на вонземјани“

Британски научници веруваат дека пронајдоа докази за живот надвор од планетата Земја, откако испратија балон за собирање материјал и податоци во стратосферата.Тим од британски научници испратија посебно иновиран вселенски балон 27 километри во внатрешноста од стратосферата, кој успеа да собере мали биолошки организми. Тие сметаат дека таквите организми можат да дојдат само од далечната вселена.
Водачот на тимот, професорот Чендра Викрамесинџ самиот го иновираше балонот и го прати во вселената за време на метеорски дожд. Тој тврди дека собраните организми се донесени во стратосферата преку метеорите, пренесува Daily Mail.
Повеќе на  mkd-news.comТим од британски научници испратија посебно иновиран вселенски балон 27 километри во внатрешноста од стратосферата, кој успеа да собере мали биолош

Пронајдете не на следниве мрежи: