Просечен корисник симнува 26 апликации

Loading...

Доколку редовно не читате на GSM Macedonia, тогаш веројатно сте нешто повеќе од просечен корисник. Сепак, да погледнеме како „обичните“ луѓе ги користат паметните телефони.Според нашите статистики, ние имаме симнато и над 400 апликации од Google Play маркетот и од App Store. Но, просечниот корисник, според Google Our Mobile Planet, има симнато само 26 апликации, од кои 20 се бесплатни, а 5 се платени апликации. Секако, ова во огромна мера зависи и од земјата во која живеете.
Рекордер е Јужна Кореа со просечни 40 симнати апликации, но во оваа земја, дури 37 од 40-те се бесплатни апликации. Корисниците во Јапонија најмногу симнуваат платени апликации, со 17,5 платени од вкупно 36 симнати апликации. Во САД, корисниците во просек симнуваат 33 апликации, а 25 од нив се бесплатни апликации. И после ние сме биле „циции“! 🙂
извор:gsm.mkСпоред нашите статистики, ние имаме симнато и над 400 апликации од Google Play маркетот и од App Store. Но, просечниот корисник, според Google Our

loading...
Loading...