Протестен марш во Неготино

Протестен марш вечерва по шести пат се одржа и во Неготино. Зборувајќи пред присутните на градскиот плоштад, шаховскиот велемајстор Трајко Недев рече дека ја претставувал земјава на над 10 олимпијади и на 10 европски првенства и секогаш се борел да допишат со пенкало Македонија, наместо ФИРОМ.– Кога освојував олипијски медал, европски медел,  се гордеев дека сум Македонец! Кога го освоивме европскиот клубски куп 2016 година, се вееше македонско знаме. Земјата ја сакам со моите резултати, затоа сум тука, тука и ќе останам!, нагласи тој.
Името, знамето, рече, не се работи кои се продаваат на тезга.  -Мојата земја се вика Македонија, на моето знаме има сонце, така и ќе остане, додаде Недев.
Пред присутните се обрати и магистер Трајанка Апостолова, наставник по француски јазик.– Кога освојував олипијски медал, европски медел,  се гордеев дека сум Македонец! Кога го освоивме европскиот клубски куп 2016 година, с

Пронајдете не на следниве мрежи: