Протести ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА денеска во 23 градови

Loading...

Протестните маршеви на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ продолжуваат и денес. Од иницијативата објавуваат дека денес одбраната на унитарноста на Република Македонија продолжува во 23 градови.-Црвено-жолти, влегуваме во десеттиот ден на, како што сите коментираат – до сега најполните со убава енергија маршеви за Заедничка Македонија, велат од иницијативата.
Ова е распоредот за денес:1. Скопје-17ч2. Прилеп-18ч3. Куманово-18ч4. Штип-18ч5. Кичево-18ч6. Битола-17ч7. Струмица-17ч8. Охрид-17ч9. Велес- 17ч10. Кочани- 17ч11. Кавадарци-17ч12. Неготино-17ч13. Свети Николе-18ч14. Делчево-17ч15. Гевгелија-17ч16. Крива Паланка-17ч17. Ресен-18.30ч18. Радовиш-17ч19. Пробиштип-18ч20. Берово-17ч21. Валандово-1722. Виницa-18ч23. Крушевo-17ч-Црвено-жолти, влегуваме во десеттиот ден на, како што сите коментираат – до сега најполните со убава енергија маршеви за Заедничка Македониј

loading...